Gode råd

 

 

kat-ny

Hunden er menneskets ven nr. 1
Hermed 10 af hundeejerens >bud<

 1. Hvalpen skal være mindst 8 uger, før den må tages fra sin mor - køb den helst hos en anerkendt opdrætter eller hos private, der har givet den en god start i livet.
  Hundeejeren skal tegne en lovpligtig ansvarsforsikring.
 2. Hvalpens opholdssted skal være lunt og helst hævet fra gulvet - en seng eller kurv på ben.
 3. Hvalpe og unge hunde skal have 4-5 måltider om dagen - voksne hunde 1-2.
 4. Hvalpenes fodring skal være sund og nærende, megen kød og fisk - ben skal være af kalv eller okse, giv aldrig svine-, lamme-, vildt- eller fjerkræsben.
  Husk daglig tilskud af kalk og vitaminer især
  i hvalpens første år.
 5. Spoleorm er en almindelig >børnesygdom<
  hos hunde - alle hvalpe bør have ormekur.
 6. Alle hunde bør vaccineres mindst en gang i 3 måneders alderen mod hundesyge.
 7. Lær hvalpen renlighed ved at være hos den mest muligt i den første tid og tag den ud til den ønskede lufteplads hver gang, den har sovet og spist. Lær den at gøre sig ren, hvor det ikke er til gene for andre.
 8. Alle hunde skal have god motion daglig og ikke - især som hvalpe - være alene hjemme mere end 3-4 timer ad gangen.
 9. Hunde må ikke stå bundet konstant - kun i kort tid - i en mindst 5 m lang kæde. kan de ikke gå frit, må man lave en rummelig hundegård.
 10. Lad ikke hunden løbe frit om på befærdede steder, den kan komme alvorligt til skade eller bringe mennesker i ulykke.
Katten Katten er på mange måder et mere selvstændigt væsen end hunden, og kan modsat denne klare ar være hjemme i flere timer ad gangen.
Katten kræver en god pleje og en lun plads i hjemmet.
Den voksne kat skal have mindst et godt måltid om dagen. På markedet findes mange forskellige udmærkede færdigfabrikerede foderblandinger til katte. Før serveringen kan iblandes kogte kartofler, grøntsager eller ris. Den bør altid have adgang til frisk drikkevand.
Katte er intelligente og renlige af natur.
Man skal således ikke lære en kat at være renlig. Sørg for en bakke med sand eller >kattegrus<, hvor den kan træde af på naturens vegne. Bakken bør daglig rengøres og sandet/gruset udskiftes.
Killinger bør, når de er fyldt 3 måneder, gennemgå en ormekur mod spoleorm, og eventuelt vaccineres mod kattesyge.
Katte elsker at hvæsse kløerne. For at undgå at dette sker i møbler, bør man anskaffe et >hvæssebræt<
Anskaf aldrig en kat i sommerhuset, hvis De ikke er sikker på, at De kan have den med eller skaffe den et godt hjem, når De rejser fra sommerhuset.
Det er klogt altid at få øretatoveret sin kat - eller hund - ved dyrlægen. Det gør det muligt at finde frem til ejer, hvis den kommer væk hjemmefra.